Galbani Pecorino Romano DOP

Galbani Pecorino Romano DOP

Tuotteen tarina
Pecorino Romanoa on tiettävästi valmistettu ensimmäisiä kertoja jo 2000 vuotta sitten Roomaa ympäröivällä maaseudulla. Pecorinon hyvän säilyvyyden vuoksi sitä käytettiin Rooman legioonien ruokkimiseen. Galbanin Pecorino Romano on alkuperäsuojattu DOP-juusto.

Ulkonäkö ja maku
Pecorino Romano on maultaan hyvin suolainen ja aromikas. Juusto on rakenteeltaan kova, mutta rakeinen.

Käyttövinkkejä
Pecorinoa käytetään tyypillisesti italialaisessa keittiössä gratinointijuustona, mutta se sopii myös käytettäväksi pastan kanssa parmigiano reggianon tapaan. Pecorino yhdistetään usein roomalaista alkuperää oleviin pastaruokiin, kuten esimerkiksi pasta carbonaraan.

Tunnetko myös nämä tuotteet?