Gruyère AOP
Voimakkuu
Tuotteen tarina
Tämä hieno sveitsiläinen juustoklassikko tulee alun perin Freiburgin kantonissa sijaitsevasta Gruyèren kaupungista ja varhaisimmat maininnat siitä ovat vuodelta 1115. Nykyään alkuperäsuojattua Gruyèrea tuotetaan edelleen perinteisen reseptin mukaisesti pienissä kylämeijereissä Sveitsin ranskankielisissä osissa.
Ulkonäkö ja maku
Vaikka Gruyère ja Emmental ovat läheistä sukua toisilleen, Gruyère eroaa selvästi Emmentalista. Gruyèressa on herkullinen jälkimaku eikä se ole niin kuiva kuin Emmental.
Käyttövinkkejä
Gruyère on parasta sellaisenaan, rypäleiden ja pähkinöiden kanssa nautittuna. Gruyèrea voi tietysti käyttää myös ruoanlaitossa raasteena.
Kypsytetyt juustot
Lehmänmaito
Switzerland
Gruyère